Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Om butikken

Hos Årstidens Blomster byder vi velkommen til en verden fyldt med stemning, farver og dufte af de smukkeste blomster og planter som årstiden kan fremvise

Årstidens Blomster ligger i Vestergade 3, lige overfor Helsinges smukke gadekær. Tæt på kirke, bager og en række skønne specialbutikker og spisesteder.

Bygningen i Vestergade 3, består af hovedbygningen ud til fortovet, med tre lejemål og en sidebygning, hvor der engang var en skomager. Skiltet fra dengang og stien til loftet, hvor skomagerlærlingene tog armbøjninger er stadigvæk at finde i butikken.

Oprindeligt var ejendommen en bank, og i mere en 50 år, blev der solgt frugt, grønt og blomster fra denne bygning. Sidste benyttelse af bygningen var en tatovør.

Ejendommen Vestergade 3, og tilhørende sidebygning, som var i lettere miserabel forfatning har gennemgået en omfattende restaurering.

Ved hjælp af billeder fra lokalarkivet, og nogle særdeles dygtige håndværkere, der stadigvæk kan de ”gamle” håndværk, er det lykkedes at føre bygningen nogenlunde tilbage til sit oprindelige udseende. 
Blandt andet har facaden fået sine røde mursten med rundede fuger tilbage, og vinduerne og hoveddøren er håndsnedkereret af egetræ.

Sidebygningen var et større projekt, da bærende bjælker, tag, loft, vinduer, døre m.m. var nærmest på nedrivningsplan, og lidt trist at se et stykke af Helsinges historie i denne tilstand.

Men igen med hjælp fra de dygtige håndværkere, er det lykkedes at få sidebygningen stabiliseret og genrestaureret. Så den nærmest er som ny at kigge på og være i, og tilbage til en af sine oprindelige brug, lagerrum og ekstra arbejdsrum til blomsterbutikken.

 

Glimt fra butikken

KONTAKT OS

Årstidens blomster
Vestergade 3
3200 Helsinge

Tlf.: +45 48 79 14 24

Åbningstider

Mandag-torsdag
09.30-17.30

Fredag
09.30-18.00

Lørdag
08.00-14.00

Søndag
Lukket

Årstidens blomster "Den ved siden af"
Har åben døgnet rundt - året rundt - 24/7